• Meer dan 80 jaar service
  • Altijd persoonlijk contact
  • Flexibel en meedenkend

Waarom printen we nog?
07 augustus 2018

In een tijd dat de online wereld steeds meer groeit en het gebruik van papier steeds minder voorkomt kan de vraag in je opkomen, waarom printen we nog? Een begrijpelijke vraag, aangezien de hele wereld bezig is met het minderen van papier gebruikt, omdat het online makkelijker en milieubewuster is. Waar vroeger iedereen geprinte kranten las neemt men nu een abonnement op de online krant. Ook wordt de tablet steeds vaker gebruikt dan studieboeken. Het is dus duidelijk dat printen steeds minder populair wordt, maar er wordt nog zeker geprint, en voor een aantal goede redenen ook!

Flyers, pamfletten en ander hand-out materiaal

Soms is het handig om mensen een fysiek informatiestuk te geven omdat dit op dat moment het beste werkt. Denk aan een winkel die wil dat jij terugkomt om met korting hetzelfde product te kopen of denk aan spaarkaarten voor de koffie. Oké, dit kan allemaal digitaal, maar zo ver zijn we nog niet. Er zijn veel winkels die graag nog werken met fysiek promotiemateriaal.

 

Het is altijd beschikbaar

Een fysiek document is altijd beschikbaar, in tegenstelling tot een online document, denk aan geen internet, een crash van het apparaat of het niet in beschikking zijn van elektronica. Het is daarom van belang om officiële documenten als een diploma of doktersbrief ook op papier te hebben. Zo kan je altijd aantonen dat het document in bezit is.

 

Makkelijk leesbaar

Er zijn veel mensen die fysieke teksten fijner vinden lezen dan teksten op een scherm. Men gebruikt al tablets voor boeken maar het gevoel van een echt boek in de hand is voor velen iets wat noodzakelijk is voor de ervaring.

 

Er zijn dus genoeg redenen waarom er nog steeds wordt geprint. Wel wordt er meer nagedacht over milieuvriendelijk papier en de oplagen die nodig zijn om zo papierverspilling te voorkomen. Deze trend zal waarschijnlijk nog lang doorzetten. Print zal op korte termijn niet verdwijnen maar er komen wel aanpassingen die het voor het milieu beter maken.

Voor vragen over digital print kan kan er hier contact opgenomen worden met Duocore.