• Meer dan 80 jaar service
  • Altijd persoonlijk contact
  • Flexibel en meedenkend

Even voorstellen: Leonie van Dijk




05 februari 2018

Voor de eerste ‘even voorstellen’ gaan we beginnen met Leonie van Dijk. Ze is 21 jaar en is sinds een aantal maanden werkzaam binnen Duocore als office manager.

 

Leonie is goed in communiceren met klanten en medewerkers op het kantoor evenals het houden van overzicht. Ze brengt graag structuur aan maar ook is ze vaak bezig met het bijhouden van orders en het verwerken van aanpassingen die Duocore binnenkrijgt van haar klanten.

Om Leonie een beetje beter te leren kennen hebben we haar een aantal gekke vragen gesteld.

 

  • Welke ‘food combination’ vind jij lekker maar is eigenlijk heel gek?

 

‘Je gaat me denk ik uitlachen maar ik hou heel erg van appel samen met pindakaas. En dan bedoel ik niet de pindakaas op de appel smeren maar juist dopen.’

 

  • Wat is je grootste blunder op de werkvloer geweest?

 

‘Toen ik een bijbaantje had in de horeca heb ik een keer drie flesjes water op mijn dienblad om laten vallen, zo over een meneer heen. Ik schaamde me kapot!’

 

  • Als je één wens had, wat zou je dan wensen?

 

‘Ik zou denk ik wensen dat de mensen waar ik heel veel van hou, voor altijd bij mij blijven.’

 

  • Stel je hebt nog 24 uur te leven, wat zou je dan nog heel graag willen doen?

 

‘Ik zou gewoon gaan bungeejumpen en parachutespringen. Nu denk je misschien dat kan je nu ook doen, maar ik heb ontzettend veel hoogtevrees. Dus ik zou het denk ik nu niet doen!’

 

Leonie's specialiteit

 

Leonie houdt ontzettend veel van loempia's en besloot daarom een aantal maanden geleden het eens te proberen om te maken in bladerdeeg. Jammie! Hierbij het recept voor deze heerlijke bladerdeeg loempia’s.

 

Ingrediënten:

  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries) 10 plakjes
  • 1 zakje fijne soepgroenten
  • 125 gram taugé
  • 1 eetlepel olie
  • anderhalve eetlepel ketjap manis
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 3 eetlepels
  • Een lekkere saus om je loempia in te dopen (chilisaus is Leonie haar favoriet)

Benodigdheden:

  • Wokpan
  • Keukenkwastje
  • Deegroller

Bereiding:

  1. Eérst de oven... Die moet voorverwarmd worden op 200 °C of gasovenstand 4. En op de bakplaat leg je bakpapier. Dan het aanrecht... Daarop laat je in 10 minuutjes de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. En nu even 'roerbakken'... Verhit de olie in een wok, of grote braadpan. Bak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden (ja, heel kort!). Je roert én schept de groente steeds door elkaar. Haal de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor. Laat het mengsel afkoelen en goed uitlekken in een zeef. Schep de kipreepjes door de groente. Zorg echt dat alles is uitgelekt omdat er anders hele nattige loempia’s ontstaan.
  3. Strooi wat bloem op het aanrecht. Rol de plakjes met een deegroller uit tot ca. 15 cm bij 15 cm. Schep 2 eetlepels groente-kipmengsel aan één helft van het vierkantje deeg. Klap de andere helft over het mengsel en vouw de rolletjes goed dicht, druk de randen aan met een vork. Zo maak je er 10. Leg ze op de bakplaat.
  4. Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een dun laagje olie. In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin.
  5. En dan nu lekker eten! Je kan de loempia’s warm en koud eten.

 

Om het stuk af te sluiten heeft Leonie nog een leuk quote die ze wil delen:

‘S avonds een vent, ‘s ochtends lekker uitslapen!