• Meer dan 80 jaar service
  • Altijd persoonlijk contact
  • Flexibel en meedenkend

Wat is consulting?
13 juni 2018

Je hoort het vaak, bedrijven die consulting aanbieden. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Wat doet een consultant? En wat is de toegevoegde waarde hiervan? Duocore zet alles over consulting op een rijtje.

 

Wat is consulting?

Consulting is als het ware het verschaffen van expertise aan een derde partij voor een vergoeding. Deze expertise is niet in het bezit van het desbetreffende bedrijf. Dit is ook vaak de reden waarom er extern gezocht wordt hiernaar. De dienst die geleverd wordt heeft betrekking op advies of implementatie. De consultant heeft hierbij een onafhankelijke positie.

 

Verschillende branches

Een consultant kan voor elke branche advies geven. Echter, een consultancybureau specialiseert zichzelf voornamelijk op één branche, zo zijn er juridische consultancybureaus, IT consultancybureau en ga zo maar door. Duocore zich op art direction, concept & identiteitsontwikkeling en communicatieadvies. Lees hier meer over consultancy bij Duocore.

 

Waarom een consultancybureau?

In een bedrijf is het niet altijd mogelijk om over alle aspecten kennis te hebben. Een consultant maakt het mogelijk om tijdelijk een specialist binnen te halen om zo problemen of vraagstukken op te lossen. Deze consultant kan dan een plan in werking stelling om het bedrijf in staat te stellen de nieuwe kennis te gebruiken. Zo komt het bedrijf op een hoger level waarbij er geen nieuwe medewerkers of afdelingen ingezet hoeven worden.

 

Wil jij nou ook gebruik maken van deze mogelijkheid bij Duocore? Neem dan hier contact op met ons.