• Meer dan 80 jaar service
  • Altijd persoonlijk contact
  • Flexibel en meedenkend

Wat is digital print?
03 juli 2018

Je hoort het vaak in de branche, digital print. Maar wat is dat dan? En wat is het verschil met offset drukwerk? En wanneer moet je het een kiezen en wanneer het ander? Duocore legt haarfijn alle ins en outs uit van digital print.

Kleine oplage, voordelige kosten

Digital print is simpelweg het direct printen van een online ontwerp zonder het gebruik van platen. Dit is enigszins te vergelijken met een printer die thuis staat, alleen is de printer bij Duocore vele malen groter en kwalitatief beter. Digitaal printen is erg interessant omdat kleine oplages vaak goedkoper zijn dan bij offset drukwerk. Ook voor spoedklussen is het handiger om digital print in te zetten omdat het maken van platen voor offset drukwerk meer tijd in beslag nemen. Wanneer grote oplages geprint moeten worden kan er beter gekozen worden voor offset drukwerk, de kosten per print nemen namelijk niet af naarmate de oplage groeit.

 

Offset drukwerk voor grote klussen

Grote oplagen zijn voordeliger bij offset drukwerk. Dit komt omdat de basis kosten voor het opzetten van de druk zijn vast te stellen waarna ze niet meer veranderen. Dit is de reden waarom grote oplagen steeds voordeliger worden voor offset drukwerk. De platen worden namelijk maar één keer gemaakt.

 

Wanneer digital print?

  • Drukwerk met kleine oplagen
  • Drukwerk dat haast heeft
  • Gepersonaliseerd drukwerk

 

Meer weten over digital print of wil je een prijsopgave voor jouw eigen digital print werk? Neem dan hier contact op met Duocore. Onze digital print operator Maikel helpt graag verder.