• Meer dan 80 jaar service
  • Altijd persoonlijk contact
  • Flexibel en meedenkend

Wat is offset drukwerk?
04 september 2018

Vorige maand hebben wij al verteld wat digital print is, maar een andere optie bij drukkerijen is offset drukken. Maar hoe werkt offset drukken? En wanneer maak je hier gebruik van? In dit artikel wordt duidelijk wanneer je offset drukwerk inzet en hoe het in zijn werk gaat.

 

 

Van aluminium plaat naar papier

Offset drukwerk wordt ontzettend vaak gebruikt. Er wordt bij offset drukwerk beeld aangebracht op een aluminium plaat welke vervolgens worden vochtig gemaak. De delen die niet met beeld zijn gevuld nemen het vocht aan. Daarna wordt er een vette inkt aangebracht. De inkt blijft alleen achter op de delen waar beeld zijn aangebracht aangezien de natte delen de inkt afstoten. De inkt wordt op een rubberen doek gedrukt en dit doek drukt het beeld weer op papier.

Zoals al eerder vermeld in het vorige artikel zijn grote oplagen voordeliger bij offset drukwerk. Dit komt omdat de basis kosten voor het opzetten van de druk zijn vast te stellen waarna ze niet meer veranderen. Dit is de reden waarom grote oplagen steeds voordeliger worden voor offset drukwerk. De platen worden namelijk maar één keer gemaakt.

 

Wanneer offset drukwerk?

  • Hoge oplage drukwerk zoals flyers, folders en posters.
  • Drukwerk in PMS-kleuren.

Wil je meer weten over digital print? Bekijk het artikel over digital print dan hier.